Уряд схвалив законопроект щодо забезпечення умов для покращення питної води

bankova.com.ua, 2021-07-01 11:11
Уряд схвалив законопроект щодо забезпечення умов для покращення питної води

Кабінет Міністрів України схвалив розроблений Мінрегіоном законопроект «Про Загальнодержавну цільову соціальну програму «Питна вода України» на 2022-2026 роки. 

«Уряд створює можливості для покращення якості питної води. Зокрема, щойно на засіданні Кабінету Міністрів було схвалено законопроект про забезпечення відповідних умов. Адже проблема існує і давно — в Україні в аварійному стані перебувають 35% водопровідних мереж та 38% мереж водовідведення, відтак якість води викликає питання. Водночас у деяких областях досі спостерігається подача води за графіком чи використання привозної. Тож належне фінансування заходів із забезпечення населення якісною питною водою, а це, зокрема, фінансування будівництва, реконструкції, капітального ремонту водопровідних мереж, очисних споруд, мереж водовідведення тощо, – це надважливе завдання держави. І ми розраховуємо на підтримку народних депутатів у цьому питанні», – наголосив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Згідно із законопроектом, на заходи із забезпечення населення питною водою у 2022-2026 роках планується фінансування близько 28,5 млрд гривень. З них понад 16 млрд – кошти державного бюджету, ще 11 млрд грн – з інших джерел. У 2022 році йдеться про фінансування у розмірі понад 3 млрд гривень на вказані цілі.

 «Розроблений Мінрегіоном за активної участі Асоціації міст України законопроект, який був сьогодні схвалений Урядом, дасть громадам додатковий і ефективний інструмент для забезпечення споживачів якісною питною водою», – зазначив виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан.

Після схвалення Урядом законопроект буде передано на розгляд відповідного Комітету Верховної Ради України.

Новости по теме:
Источник: bankova.com.ua

ВРУ Уряд питна вода
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть