В Україні 90% випадків фальсифікату на ринку становить вершкове масло
Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів Владислава Магалецька під час свого виступу відмітила, що фахівці Держпродспоживслужби за минулий рік провели понад 19 000 перевірок. Відтак, майже 90% випадків фальсифікату стосувалися саме солодковершкового масла.
Владислава Магалецька нагадала, що на жаль, не завжди продукція відповідає тому, що зазначено на етикетці і не варто вестись на «гарну упаковку».
«Ми – це те, що ми їмо. Якщо ви бачите гарну етикетку, але ціна підозріло низька, переконайтеся у безпечності цього продукту, перевірте маркування та інформацію про товар. Не ризикуйте своїм здоров’ям та здоров’ям своїх близьких», – зауважила голова Держпродспоживслужби.
Вона додала, якщо у вас виникають підозри щодо якості та безпечності такого товару, то обов’язково зверніться до Головного управління Держпродспоживслужби за місцем вашого проживання або до Головного управління Держпродспоживслужби вашої області.