У Маріуполі загарбники відмежовують військові поселення від жителів через спалах інфекцій

bankova.com.ua, 2022-06-17 15:33
У Маріуполі загарбники відмежовують військові поселення від жителів через спалах інфекцій
У захопленому Маріуполі наразі спалах інфекцій, російські загарбники відмежовують свої військові поселення від жителів міста.

Про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада. 

«У Маріуполі спалах інфекцій. Окупанти почали відмежовувати військові поселення від жителів міста, щоб якось уберегти свої власні життя», - йдеться у повідомленні.

За словами Маріупольського міського голови Вадима Бойченка, місто на порозі спалахів холери та дизентерії, його зачинили на карантин, обмежили доступ до річки та моря.

«У місті тисячі стихійних поховань, немає каналізації. Зараз підвищується температура повітря і починаються дощі. Весь розмитий ґрунт потрапляє до річок, колодязів, криниць та джерел, звідки люди беруть воду. Це може призвести до тисяч смертей маріупольців. 100 тисяч жителів просто тримають у гетто. Переважна більшість із яких, пенсіонери. Вони хочуть, але не можуть виїхати», - знову наголосив Бойченко.

Він підкреслив, що росіяни та колаборанти не вживають дієвих заходів, адже лікарні розбиті, а все вціліле медичне обладнання вивезли до окупованого Донецька. «Єдине, що вони намагаються зробити, це врятувати власні життя, а до маріупольців їм немає жодного діла», - констатують у міськраді.

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання світла, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч - депортовано до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».

Новости по теме:
Источник: bankova.com.ua

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть