Економістка порахувала, скільки в Україні бідних

bankova.com.ua, 2021-06-10 16:34
Економістка порахувала, скільки в Україні бідних

Якщо прожитковий мінімум в Україні прив'яжуть до 40% середньої зарплати, то його розмір значно зросте. Головне питання - як його потім застосовуватимуть: як показник для призначення соціальної допомоги чи статистичних оцінок.

Про це розповіла економістка Наталія Лещенко.


"У нас і так є безліч показників для визначення рівня бідності. Якщо прожитковий мінімум застосовуватимуть для соціальної допомоги, то це може призвести до збільшення обсягів виплат, кількості отримувачів", - каже вона.

У першому півріччі 2020 року в Україні нарахували 50% бідних людей, за оцінками інституту Птухи.

"Це якщо рахувати за фактичним прожитковим мінімумом. Тоді середня зарплата становила 10 928 гривень на місяць. А фактичний прожитковий мінімум становив 3845 або 35% від статистичної зарплати. В Україні є так званий фактичний прожитковий мінімум і законодавчо затверджений. Загальний показник - це 2189 гривень. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах квітня цього року на одну особу становив 4259 гривень", - підсумувала економістка.

Новости по теме:
Источник: bankova.com.ua

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть